Plan je staking

Aanmelden

Elke ondernemer zal op enig moment zijn onderneming staken. Een staking kan verschillende fiscale gevolgen hebben waar je tijdig rekening mee moet houden. IS er sprake van een aanzienlijke stakingswinst dan is het belangrijk om de afrekening over de stakingswinst zoveel mogelijk te voorkomen of in goede banen te leiden. Bij het plannen van een staking is een goede voorbereiding cruciaal en dit begint al jaren voor de daadwerkelijke stakingsdatum.

Fiscale gevolgen van een staking

Wanneer je als ondernemer besluit om te gaan staken, zijn er enkele fiscale gevolgen waar je mee te maken krijgt. Zo kan er belastingheffing plaatsvinden over de stakingswinst. Het is daarom belangrijk om dit goed in kaart te brengen en een plan op te stellen om deze belastingheffing zoveel mogelijk te voorkomen.

Planning en voorbereiding

Een goede planning is essentieel bij het plannen van een staking. Het is verstandig om dit al jaren van tevoren in overweging te nemen. Hierbij kunnen wij jou helpen. Door de fiscale gevolgen van jouw geplande staking in kaart te brengen en een plan op te stellen, kunnen we samen ervoor zorgen dat de belastingheffing over de stakingswinst zoveel mogelijk beperkt wordt.

Voorkom belastingheffing

Het doel van een goed plan is het voorkomen van belastingheffing over de stakingswinst. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheden om gebruik te maken van fiscale regelingen of om de stakingswinst te spreiden over meerdere jaren. Samen kunnen we een plan opstellen dat het beste past bij jouw situatie en doelstellingen.

Conclusie

Het plannen van een staking als ondernemer vraagt om een goede voorbereiding en kennis van de fiscale gevolgen. Door tijdig hiermee aan de slag te gaan en een plan op te stellen, kun je ervoor zorgen dat belastingheffing over de stakingswinst zoveel mogelijk beperkt wordt. Wij staan klaar om je hierbij te helpen en de fiscale gevolgen van jouw geplande staking in kaart te brengen.