Starten onderneming

Bij het starten van een onderneming moet u veel zaken regelen!

Wanneer u een eigen bedrijf start, moet er veel geregeld worden. Pollux Adviesgroep ondersteunt startende ondernemers bij de belangrijkste stappen in de opstartfase waaronder het opstellen van een ondernemingsplan inclusief financieel plan. Een professioneel ondernemingsplan is een voorwaarde voor financiering bij de bank, maar geeft u ook houvast bij het starten van uw onderneming.

Keuze rechtsvorm. Denk aan de juridische en fiscale voor- en nadelen.

Wanneer u gaat starten als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om direct de juiste rechtsvorm (ondernemingsvorm) te kiezen. In de gekozen rechtsvorm wordt bijvoorbeeld niet alleen uw persoonlijke aansprakelijkheid geregeld, maar ook de wijze waarop u als ondernemer met de Belastingdienst afrekent. Laat u dus vooraf goed adviseren over de juridische en fiscale voor- en nadelen voor úw specifieke situatie.

Boekhouding en/of salarisadministratie.

Het voeren van een boekhouding en/of salarisadministratie is voor u als startende ondernemer wellicht nog onbekend terrein. Pollux Adviesgroep neemt u deze werkzaamheden deels of volledig uit handen. Op die manier kunt u ondernemen en hoeft u zich niet druk te maken over de volledigheid, juistheid en tijdigheid van uw administratie én belastingzaken. Via onze online tools houdt u wel dagelijks inzicht.

Kamer van Koophandel, zakelijke bankrekening en VAR-verklaring.

Naast eerder genoemde zaken ondersteunen wij u ook bij vele andere ondernemerszaken tijdens de opstartfase waaronder het inschrijven van uw onderneming bij de Kamer van Koophandel, het aanvragen van een zakelijke bankrekening of het aanvragen van een VAR-verklaring. Ook na de opstartfase blijven wij graag betrokken om samen met u een succes van uw ondernemerschap te maken.

Gaat u voor een vliegende start?

Bespreek dan eens vrijblijvend uw ondernemersideeën met een Business coach van Pollux Adviesgroep. Laat hier uw gegevens achter en een Business Coach van Pollux Adviesgroep neemt contact met u op voor een nadere kennismaking. U kunt uiteraard ook direct contact met ons opnemen of eerst nog meer lezen over onze werkwijze.