Jaarrekening opstellen

Heeft u wel een jaarrekening van een accountant nodig?

Een officiële jaarrekening met een samenstellingsverklaring van een accountant is voor kleinere ondernemingen vaak niet verplicht voor de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Ondernemers betalen jaarlijks soms dus onnodig veel geld voor een officiële jaarrekening. Wij vertellen u graag welke eisen er gesteld worden aan de jaarrekening voor uw onderneming en of u jaarlijks misschien geld kunt besparen.

Jaarrekening voor bank en belastingaangifte

Banken vragen wel altijd om een jaarrekening van uw onderneming en ook voor uw eigen administratie en belastingaangifte is het raadzaam om wel een jaarrekening vast te leggen. Pollux Adviesgroep kan voor uw onderneming een eenvoudige jaarrekening opstellen welke voldoet aan de officiële eisen. Wij verzorgen de vastlegging van uw jaarstukken en koppelen uw administratie snel en eenvoudig aan onze jaarrekening software. Op die manier kunnen wij u snel van een jaarrekening voorzien tegen gunstige tarieven.

Publicatiestukken en deponering

Besloten vennootschappen zijn jaarlijks verplicht om de jaarcijfers openbaar maken door deze te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Uw jaarcijfers bevatten echter concurrentiegevoelige informatie waarvan u niet wilt dat deze zomaar openbaar wordt gemaakt. Pollux Adviesgroep zorgt er voor dat uw publicatiestukken voldoen aan de eisen van deponering, maar zorgt er ook voor dat hierin niet méér informatie wordt weggegeven dan wettelijk noodzakelijk is. Uiteraard verzorgen wij aansluitend de deponering van de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel voor u.

Wilt u meer informatie?

Neemt u dan vrijblijvend contact op met een Business coach van Pollux Adviesgroep of laat hier uw gegevens achter. Wij nemen dan graag contact met u op voor een nadere kennismaking. Lees ook meer over onze werkwijze.